HomeSportvoeding

Sportvoeding

Voeding heeft invloed op prestatie en gezondheid. Het is belangrijk dat een sporter leert wat een goed voedingspatroon en eetgedrag is in relatie tot het leveren van prestaties en het ondersteunen van een goede gezondheid. Meer trainen betekent niet alleen meer eten maar vooral leren de juiste voedsel keuzes te maken op het juiste moment. Uiteindelijk is voeding een essentieel onderdeel van het totale trainingsprogramma van de topsporter.

De specialisten waarmee wij samenwerken binnen het Olympisch Netwerk leveren voedingsondersteuning op topniveau, zij zijn allen Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) gekwalificeerde sportdiëtisten. De experts begrijpen de topsport en zorgen ervoor dat voedingsstrategieën worden geïmplementeerd in afstemming met de richtlijnen van NOC*NSF.

Om optimale prestaties te ondersteunen verzorgen de specialisten workshops, verzorgen individuele trajecten en geven adviezen. Hierbij werken zij uiteraard nauw samen met coaches en sporters om herstel te bevorderen, trainingsadaptaties te maximaliseren en wedstrijdvoorbereiding te verbeteren.

Het Olympisch Netwerk Noord-Holland heeft de volgende partners op het gebied van sportvoeding:

Foto: shutterstock/JeniFoto

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.