HomeTopsportfonds Schagen

Topsportfonds Schagen

De gemeente Schagen stimuleert topsport en talentontwikkeling. Dit door ondersteuning uit een topsportfonds voor sporters en/of verenigingen die zich bezighouden om bij de (inter)nationale top te blijven of te komen.

Schagense (top)sporters en sportverenigingen kunnen dus in aanmerking komen voor een bijdrage ten behoeve van de ontwikkeling van een bijzonder talent op het terrein van sport.

De gemeente Schagen is overeengekomen om het fonds in het beheer van het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH) te plaatsen. ONNH is de neutrale organisatie met kennis en jarenlange ervaring op het gebied van topsport en talentontwikkeling.
Doordat ONNH deel uitmaakt van het Regionale Topsport Organisatie NoordWest (RTO NW) zijn er directe lijnen met NOC*NSF. Het RTO werkt samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (het CTO) te Amsterdam welke organisatie rechtstreeks onder NOC*NSF resulteert.

Verder heeft het Olympisch Netwerk een hele korte lijn met de Sportservice Schagen waardoor een goed beeld van de lokale structuur en cultuur is van de breedtesport in de gemeente.

De maximale bijdrage voor een individuele sporter is € 1.000 en voor een team/vereniging is dit € 2.500. Het totale bedrag van het topsportfonds dat in 2019 voor sporter en verenigingen beschikbaar is bedraagt € 61.000.

Het topsportfonds zal in ieder geval de komende 4 jaar de Schagense sportwereld gaan ondersteunen. Aanvragen kunnen worden gehonoreerd tot het plafond van het jaarlijkse bedrag is bereikt. De aanvragen die daarna nog binnenkomen zullen dan in het volgend jaar worden afgehandeld.

Individuele sporters en teams kunnen door het invullen van een intakeformulier een aanvraag indienen.
Voor het invullen van het intakeformulier graag één van de onderstaande buttons gebruiken. Voor verenigingen/clubs de button ‘Intakeformulier Team’ en voor de individuele sporters de button ‘Intakeformulier Individueel’. Na het invullen van de intakeformulieren worden de intakegesprekken gepland.

Link naar inschrijfformulier Topsportfonds Schagen individueel

 

Link naar Inschrijfformulier voor Topsportfonds Schagen Teams

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.