HomeTopsportfonds Schagen

Topsportfonds Schagen

De gemeente Schagen stimuleert topsport en talentontwikkeling. Dit door ondersteuning uit een topsportfonds voor sporters en/of verenigingen die zich bezighouden om bij de (inter)nationale top te blijven of te komen.

Schagense (top)sporters en sportverenigingen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage ten behoeve van de ontwikkeling van een bijzonder talent op het terrein van sport.

De gemeente Schagen is overeengekomen om het fonds in het beheer van het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH) te plaatsen. ONNH is de neutrale organisatie met kennis en jarenlange ervaring op het gebied van topsport en talentontwikkeling.
ONNH maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen alle landelijke topsport organisaties. Het ONNH werkt samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (het CTO) te Amsterdam welke rechtstreeks onder NOC*NSF opereert.

Verder heeft het Olympisch Netwerk een hele korte lijn met de Sportservice Noordkop waardoor een goed beeld van de lokale structuur en cultuur is van de breedtesport in de gemeente.

De maximale bijdrage voor een individuele sporter is € 1.000 en voor een team/vereniging is dit € 2.500.

Het topsportfonds verzorgt voor de Schagense sportwereld een professionele ondersteuning. Aanvragen kunnen worden gehonoreerd tot het plafond van het jaarlijkse bedrag is bereikt. De aanvragen die daarna nog binnenkomen zullen dan in het volgend jaar worden afgehandeld.

Individuele sporters en teams kunnen door het invullen van een intakeformulier (Intake Schagen) een aanvraag indienen. Het intake formulier kunnen jullie mailen aan: raymondkoen@teamsportservice.nl Na het invullen van de intakeformulieren zullen we contact met u opnemen om de verdere invulling te bespreken.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.