HomeTopsport Den Helder

Topsport Den Helder

Den Helder ondersteunt sporttalenten
Topsport Den Helder is er voor sporters en verenigingen

De gemeente Den Helder stimuleert topsport en talentontwikkeling.

Dit gebeurd doormiddel van een topsportfonds voor talenten en/of verenigingen die zich bezighouden om bij de (inter)nationale top te blijven of te komen.
Dromen helpen waarmaken is het grote doel.

Helderse talenten en sportverenigingen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage ten behoeve van de ontwikkeling van een bijzonder talent op het terrein van sport. Naast een financiële bijdrage wordt er vanuit het Topsport Den Helder loket ingezet op ontwikkeling en scholing van coaches, talenten en ook de ouders. Verenigingen, talent, ouders en coaches kunnen bij het Topsport loket terecht voor hun vragen rondom talentontwikkeling en topsport.

De gemeente Den Helder is overeengekomen om het fonds in het beheer van het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH) te plaatsen. ONNH is de neutrale organisatie met kennis en jarenlange ervaring op het gebied van topsport en talentontwikkeling. ONNH maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen alle landelijke topsport organisaties.

Daarnaast heeft Topsport Den Helder een korte lijn met Sportservice Noordkop. Hierdoor is er een goed beeld van de lokale structuur en cultuur van breedtesport in de gemeente.

De maximale bijdrage voor een individueel talent is € 1.000 en voor een team/vereniging is dit € 2.000. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage dient een talent uit te komen op hoogste landelijk niveau en bij de top 10 van Nederland te behoren. Sporters met een NOC*NSF status kunnen de maximale ondersteuning aanvragen.

Individuele sporters en teams kunnen door het invullen van een intakeformulier (Intake Den Helder) een aanvraag indienen.

Dit loopt via de Topsportcoördinator Raymond Koen.

Contact met Raymond kan via email raymondkoen@teamsportservice.nl .

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.