HomeNieuwsTopdagen Regionale Topsport Organisatie Noord West

Topdagen Regionale Topsport Organisatie Noord West

Topdagen Regionale Topsport

De Regionale Topsport Organisatie Noord-West (RTO-NW) faciliteert de instroomprogramma’s van de regio Noord Holland, Flevoland en Amsterdam.

Dit zijn 21 regionale trainingscentra (RTC) met een diversiteit van 15 verschillende sporten en zo’n 250 sporters. Uit een inventarisatie van deze RTC’s blijkt er behoefte te zijn aan meer topsportbegeleiding op het gebied van Strength & Conditioning (kracht & conditie training) en Topsport Leefstijl Coaching.

Topsporters maken kans de wereldtop te behalen als ze naast de juiste fysieke eigenschappen, ook de juiste psychologische competenties bezitten. Begeleiding op het gebied van kracht en conditie voor een optimale sportbeoefening, maar ook begeleiding op het gebied van topsport leefstijl zijn van belang voor het kunnen naleven van de sportieve dromen.

In maart en april zijn voor de sporters van de RTC’s TOP-dag ingeplant in de TEAM-NL setting van Topsport Amsterdam. Het doel is om de talenten de gelegenheid te bieden om zich verder te verdiepen, verbreden en ontwikkelen rondom topsport.

Topsport Amsterdam organiseert samen met zijn partners van Noord Holland (Olympisch Netwerk Noord-Holland) en Flevoland (Topsport Flevoland) een Talent Ontwikkeling Programma, voor alle RTC-sporters van deze regio in 2019. De TOP-dagen zijn gericht op Strength & Conditioning (trainen & testen), en workshops over Topsport Leefstijl Coaching en Duale Carrière begeleiding. Deze dagen zijn o.l.v. TEAM NL Strength & Conditioning & Topsport Leefstijl experts.

Er worden twee TOP-dagen georganiseerd in 2019, waarvan de eerste keer in een Team-NL omgeving in het Topsportcentrum Ookmeer van CTO Amsterdam en de tweede keer opvolgend bij de RTC’s op locatie.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.