HomeNieuwsNieuwe hal voor Duinwijck

Nieuwe hal voor Duinwijck

badmintonclub Duinwijck

Op donderdag 18 oktober was het dan eindelijk zover! De nieuwe hal voor badmintonclub Duinwijck werd een feit. De hal heeft 2 zalen. Eén grote hal met 6 badmintonvelden en een hal met 3 velden. Deze laatste hal is geschikt voor multifunctioneel gebruik.

Een volledig op badminton ingerichte sporthal, met alle faciliteiten om optimaal te kunnen badmintonnen, op alle niveaus. Een zwevende, houten sportvloer met een polyurethaan toplaag, uitsluitend badmintonbelijning, 9 meter vrije hoogte en twee meter omloop om de banen heen. De tribunes bieden plek aan 500 toeschouwers. In het hele gebouw is ledverlichting en door de klimaatbeheersing wordt de vlucht van de shuttle niet beïnvloed. De isolatie is zeer goed, er wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming en het dak is met 224 zonnepanelen bedekt. Hierdoor is het energieverbruik in het gebouw heel efficiënt.

De grote hal bevat 6 badmintonbanen, de kleine hal nog eens 3, een uitbreiding met 2 banen ten opzichte van de oude Duinwijckhal. De kleine hal wordt multifunctioneel ingezet, daar wordt al gebruik van gemaakt door het CIOS, een korfbal- en een pickleballvereniging. Omdat de hal voldoet aan veel van de door BWF gestelde internationale eisen voor toernooien op hoog niveau, wil Duinwijck zich met de nieuwe hal zich ook nadrukkelijk kandidaat stellen voor het organiseren of huisvesten van badmintonevenementen op de nationale en internationale kalender.

Maar tussen deze mogelijke evenementen in, is de hal natuurlijk voornamelijk de nieuwe thuishaven van de club Duinwijck. We zullen met plezier en genegenheid terugdenken aan de vorige accommodatie, die ons 57 jaar lang onderdak heeft geboden en vele successen heeft gebracht. We gaan er alles aan doen om -100 meter naast ons oude huis- een nieuw thuis te creëren voor de vereniging, dan volgen de sportieve hoogtepunten vanzelf.

Stel een vraag aan onze specialisten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.