MBO

Ben jij topsporter en wil je je mbo-diploma halen? Het Johan Cruijff College in Amsterdam en het Horizon College in Alkmaar bieden topsportopleidingen aan op MBO niveau.

 

Opleidingen Johan Cruyff College Alkmaar

Op het Johan Cruyff College combineren topsporters en talenten hun sportcarrière met een MBO-opleiding. Zij volgen opleidingen in de richtingen Sport & Business en Sport & Coaching. De inhoud is gericht op de sport en de sportsector. Je leert, zoals bij elke MBO-opleiding het geval is, vooral praktische vaardigheden en hoe je deze kunt toepassen in je toekomstige beroep.

Sport & Business:
Commercieel medewerker in de sport (mbo niveau 3)
Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie Sport (mbo niveau 4)
 
Sport & Coaching:
Trainer/Coach - niveau 4 * (Sport- en bewegingscoördinator)
 
Sporters onder elkaar
De aanwezigheid van talentvolle sporters, sporters onder elkaar, afkomstig uit verschillende takken van sport, werkt stimulerend. De medesporters en -studenten motiveren elkaar in zowel sport als studie.
 
Flexibel studieprogramma
In het studieprogramma wordt optimaal rekening gehouden met sportieve verplichtingen, trainingen en wedstrijden. Ook tijdens trainingskampen wordt de opleiding voortgezet met behulp van internet, e-mail en Skype.

Onderdeel van een ROC
Er zijn Johan Cruyff Colleges in Amsterdam, Enschede, Groningen, Nijmegen en Roosendaal. De lessen zijn in het Nederlands. Elk Johan Cruyff College is onderdeel van een ROC (Regionaal Opleidings Centrum), wat een garantie biedt voor de kwaliteit van het mbo-studieniveau en het -diploma. Ook vallen de opleidingen van het Johan Cruyff College daarmee onder de reguliere regels die gelden in het MBO voor - bijvoorbeeld - studiefinanciering.

__________________________________________________________

Opleidingen Horizon College Alkmaar

Het Horizon College heeft een uniek opleidingsprogramma voor topsporters die opgeleid willen worden tot Sport- en Bewegingsbegeleider niveau 2, Sport- en Bewegingsleider niveau 3, of Sport- en Bewegingscoördinator niveau 4.

Je start de eerste 2 jaar met een klas die volledig bestaat uit topsporters. Je lessen zijn alleen in de ochtend. ’s Middags ben je vrij om te trainen. Je volgt de eerste 2 jaar de lessen op niveau 2 en rondt dit af met het diploma Sport- en Bewegingsbegeleider. Tijdens deze 2 jaar heb je de mogelijkheid om al lessen op niveau 3 of 4 te volgen. Na niveau 2 kun je verder in niveau 3 of niveau 4, afhankelijk van je cijfers.

Vooropleiding:

  • Minimaal VMBO BB
  • In het bezit van een NOC*NSF-status A, B, HP, talent of belofte of aangesloten bij een RTC

Bij verlies van je topsportstatus kun je terugstromen naar de reguliere opleiding Sport- en Bewegen niveau 2, 3 of 4.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: ZUIJE000@horizoncollege.nl