HBO en Universiteit

De Johan Cruyff University is een school voor topsporters. Het biedt sporters de mogelijkheid topsport en studie te combineren in een vierjarige Hbo-opleiding: een studie Bachelor of Business Administration (BBA) in Sportmarketing / Commerciƫle Economie. Ze bieden deze opleiding aan in Amsterdam en Tilburg. De opleiding is in het Nederlands.

De Johan Cruyff University integreert kennis, vaardigheden en ervaring die student-sporters opbouwen in de sportwereld, in het studieprogramma. Dit betekent dat je tijdens je studie - net als in je toekomstige baan - vooral in professionele rollen werkt, zoals marktonderzoeker, marketingmanager, evenementenmanager, financieel manager, etc. In de studie leer je de theorie van de commerciële economie toe te passen binnen de sportwereld. In elk project staat een sporteconomisch vraagstuk van een concreet bedrijf of sportbond centraal.

Je bekijkt de sportwereld vanuit verschillende invalshoeken:

  • Sportsponsoring
  • Sportproducten
  • Sportevenementen
  • Sportmedia
  • Sportaccommodaties
  • Topsporters

In het werken aan de projecten word je ondersteund door colleges op het gebied van onder andere (sport)marketing, sportmanagement, bedrijfseconomie, (sport)recht en organisatiekunde. Verder krijg je vaardigheidstrainingen, waarin je leert hoe je in bepaalde beroepssituaties moet handelen en communiceren. Ook krijg je trainingen in ICT en mondelinge en schriftelijke communicatie in zakelijk Engels.
 
Intensieve begeleiding
Studerende topsporters staan er natuurlijk niet alleen voor. De Johan Cruyff University zorgt voor intensieve persoonlijke begeleiding en coaching. Als je erg veel afwezig verwacht te zijn, kan de topsportcoördinator samen met jou een individueel studieprogramma op maat opstellen. Net als bij hun andere opleidingen, studeren aan de Johan Cruyff University sporters van alle takken van sport. 
 
Na de studie
Met het bachelordiploma van de Johan Cruyff University kun je aan de slag als sportmanager of sportmarketeer binnen de sportsector. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als productmanager van een sportmerkfabrikant, beleidsmedewerker sport bij gemeente of overheid, accountmanager sportsponsoring van een grote onderneming of manager van een sportorganisatie.