Randstad loopbaanadvies

Randstad begeleidt topsporters, talenten en coaches op verschillende manieren bij hun maatschappelijke ambities. Tijdens én na de topsportcarrière. Zo geven ze loopbaanadvies en kijken ze naar de competenties van gestopte sporters.

Goud op de Werkvloer

Met het programma Goud op de Werkvloer begeleidt Randstad topsporters die tijdens of na hun sportcarrière op zoek zijn naar een passende baan.

Hiervoor zetten ze hun netwerk van topsportvriendelijke werkgevers in. Dit zijn werkgevers die het werk aanpassen aan het training- en wedstrijdschema. Zo kunnen sporters een tweede carrière opbouwen na(ast) hun sport. Goud op de Werkvloer is een succesvol programma: de adviseurs hebben al ruim 150 topsporters geholpen een passende baan te vinden.

Goud op de Werkvloer is een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF, Randstad en Sport & Zaken en is er voor:

  • actieve topsporters (status A, B, HP, IT , NT of X)
  • gestopte topsporters (status D)


Randstad Carrière Coaching en Randstad Transitie Traject


Naast het succesvolle programma Goud op de Werkvloer, biedt Randstad hun dienstverlening aan via twee verschillende, op maat gesneden programma's:

  • Randstad Carrière Coaching
  • Randstad Transitie Traject

Deze diensten, die zij in samenwerking met NOC*NSF en de Olympische Netwerken aanbieden, zijn bestemd voor topsporters met een A, B of HP-status en talenten met de IT en NT status. Carrière Coaching en het Transitie Traject zijn ook bestemd voor top- en talentcoaches, tijdens én na de carrière in de sportcoaching.
 
Randstad Carrière Coaching
Carrière Coaching is bedoeld voor topsporters, talenten en coaches middenin hun sportcarrière. Randstad ziet de topsportcarrière als belangrijke stap in de maatschappelijke carrière, daarom bieden zij al in de talentfase passende ondersteuning aan. De loopbaanadviseurs van Randstad zijn onafhankelijk en stellen de huidige topsportcarrière voorop. Topsporters en coaches kunnen bij een adviseur terecht met vragen over bijvoorbeeld studiekeuze, stage, loopbaan en bemiddeling naar de arbeidsmarkt. Omdat ieder mens anders is, krijgt iedereen bij Randstad begeleiding op individuele basis.

Randstad Transitie Traject
Het transitietraject is bestemd voor topsporters en coaches ná hun topsportcarrière. Topsport is een beroep en het einde van de topsportcarrière betekent een heel nieuw begin. In het transitietraject adviseert en begeleidt de loopbaanadviseur topsporters en coaches van de sport naar hun maatschappelijke carrière. Na het maken van een individueel loopbaanplan, volgen individuele coachingsgesprekken en tests en assessments bij Randstad.

Vragen die hierbij centraal staan, zijn:

  • hoe gebruik ik mijn topsportcompetenties in mijn volgende baan?
  • wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?
  • welke van mijn ervaringen en competenties zijn aantrekkelijk voor een werkgever?