Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Petitie talentontwikkeling in sport

Petitie talentontwikkeling in sport

geplaatst op 09 oktober 2018

Op maandag 8 oktober is aan de heer Remkes van de Provinciale Staten van Noord-Holland een petitie aangeboden om talentontwikkeling in de sport weer op de politieke agenda van de provincie te plaatsen. Oud-Olympiër Kirsten van der Kolk (Olympisch goud met roeien) bood namens alle talenten van Noord-Holland deze petitie aan.

Bij de overhandiging van de petitie werd symbolisch een doos met 100 gouden chocolade medailles aan de heer Remkes overhandigd. De petitie is mede-ondertekend door de volgende topsporters: Ferry Weertman (open waterzwemmen), Frank de Wit (judo - 81 kg), Tyron Lardy  (karate + 84 kg), Esmee Visser (schaatsen),  Matthijs Büchli (wielrennen) en de volgende oud-olympiërs; Kirsten van der Kolk (roeien), Elco van der Geest (judo), Dennis van der Geest (judo).

Tijdens de petitie werden demonstraties verricht van een aantal sporten zoals; Softbal, Judo, Gewichtheffen, Boksen en Karate.  Elco van der Geest was persoonlijk aanwezig en verzorgde met 2 judoka's één van de demonstraties.