Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Karate-talenten Kenamju succesvol in Luxemburg

Karate-talenten Kenamju succesvol in Luxemburg

geplaatst op 10 april 2017

Op 8 april 2017 start het nieuwe traject voor het behalen van punten voor deelname aan de Wereldkampioenschappen van 25 - 29 oktober 2017 te Santa Cruz de Tenerife (Spanje). Voor KarateKenamju gingen de volgende kandidaten naar Luxemburg; Nadine Hollander, Joƫlle Oomen, Thijs Bruinink, Damian Adjodhia, Nathan Klint, Enzeli de Ruiter, Merel Cassee en Suzanne Hekelaar Gombert.

Nadine Hollander komt uit in de klasse tot 47 kg bij de - 16 jaar en kwam na super goede partijen in de finale die zij met 7 - 0 won van haar franse opponent.

Joëlle Oomen uitkomend in de klasse tot 54 kg bij de -16 jaar evenaarde de prestatie van haar clubgenoot en kwam eveneens in de finale die zij ook winnend afsloot.

Thijs Bruinink (-63 kg in de -16 jaar) struikelde in de voorronden.

Damian Adhodhia behaalde de finale in de klasse tot 55 kg in de -18 jaar. Hier won hij van zijn Nederlandse concurrent met 7-0.

Nathan Klint kwam eveneens in de finale tot 61 kg in de -18 jaar en wist deze ook in zijn voordeel te beslissen.

Enzeli de Ruiter kampt met een lastige hamstring blessure  maar kon vanwege het belang van de meetpunten het toernooi niet aan zich voorbij laten gaan. Hij kwam nog in de finale maar kon door de handicap van de hamstring niet vol gaan en moest hierdoor de 1e plaats afstaan.

Merel Cassee is het lichtgewicht in de -18 jaar van de KarateKenamju en komt uit in de -48 kg. Ook zij haalde de finale en verloor deze nipt van haar Nederlandse concurrent met 5-6.

Suzanne Hekelaar Gombert vecht in -59 kg in de -18 jaar en behaalde zeer verdiende 3e plaats.

Resume een goede start van de meetpunten-cylcus.