Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Start samenwerking Regionale Topsport Organisatie Noord West

Start samenwerking Regionale Topsport Organisatie Noord West

geplaatst op 03 februari 2017

Topsport Amsterdam, Olympisch Netwerk Noord-Holland en Sportservice Flevoland starten samenwerking als Regionale Topsport Organisatie (RTO) Noordwest. Op de foto vlnr: Lex van Drooge (Olympisch Netwerk Noord-Holland), Frank Thewessem (Topsport Amsterdam) en Ineke Mastenbroek (Sportservice Flevoland). Topsport Amsterdam, het Olympisch Netwerk Noord-Holland en Sportservice Flevoland hebben op vrijdagavond 27 januari in RAI Amsterdam tijdens Jumping Amsterdam een overeenkomst ondertekend waarmee de drie partijen onder de noemer Regionale Topsport Organisatie (RTO) Noordwest een samenwerking aangaan. De doelstelling van deze samenwerking, die vanuit NOC*NSF gestimuleerd wordt, is het efficiƫnter inzetten van elkaars kennis, kunde en expertise waardoor de talentontwikkeling binnen de regio Noordwest gestimuleerd wordt.

Het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam, onderdeel van Topsport Amsterdam, zal in deze samenwerking de coördinerende rol op zich nemen en als eerste aanspreekpunt fungeren voor de partners van het samenwerkingsverband, de bonden en NOC*NSF. Zo zullen onder leiding van CTO Amsterdam informatiebijeenkomsten worden georganiseerd en zullen de CTO Amsterdam experts als vraagbaak fungeren voor Regionale Talenten Centra (RTC’s) in de regio Noordwest op specialistische thema’s als sportmedisch, topsportleefstijl, voeding, onderwijs en krachttraining.

Algemeen directeur van Topsport Amsterdam Frank Thewessem ziet deze samenwerking als een hele goede stap. “Door deze intensievere samenwerking zetten we de aanwezige kennis en expertise in de regio Noordwest nog efficiënter in. Hiermee optimaliseren we de talentontwikkeling in de regio en zo leveren we een bijdrage de landelijke top 10 ambitie van NOC*NSF.”