Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Sportcongres Alkmaar een groot succes!

Sportcongres Alkmaar een groot succes!

geplaatst op 02 december 2015

Het eerste sportcongres van RTO Noord-West was een groot succes.

Op vrijdag 20 november organiseerde het Olympisch Netwerk Noord-Holland samen met Topsport Amsterdam en Topsport Flevoland een sportcongres voor coaches en specialisten uit talentontwikkeling en topsport. De optimale doorstroom van jonge talenten naar de top stond hierbij centraal in het thema: 'Unlock their potential'.

"Geslaagde middag en avond. Zeer afwisselend en informatief programma!"

Het sportcongres vond plaats in het AFAS stadion, de thuisbasis van AZ. Er waren twee workshopsrondes, waar men uit acht verschillende onderwerpen kon kiezen. De avond was inclusief een diner tussen de twee workshoprondes in en een (netwerk)borrel achteraf. Ter afsluiting van het congres droeg Peter Heerschop een column voor waarbij cabaret werd afgewisseld met actuele vraagstukken en interessante voorbeelden uit  de tijd dat Peter docent Lichamelijke Opvoeding was.

"Peter Heerschop was echt fantastisch. Jammer dat hij niet nog langer door kon gaan!"

Sport in de Gemeente
Parallel aan de workshops was er ook een plenaire gemeente sessie met als onderwerp Sport in de Gemeente. Hierbij waren afgevaardigden uit de gemeentes Haarlemmermeer, Haarlem, Alkmaar, Zaanstad, Medemblik, Amstelveen, Bergen, Castricum en Edam-Volendam aanwezig. De sessie werd geleid door Bart Volkerijk van Sportservice Zuid-Holland.

"Goed initiatief en zeker voor herhaling vatbaar."

Uitstekende beoordeling van de deelnemers
In totaal waren er meer dan 130 coaches en specialisten uit de talentontwikkeling en topsport aanwezig op het sportcongres in Alkmaar. De meeste deelnemers kwamen uit Noord-Holland en Flevoland, maar er waren ook een aantal coaches aanwezig uit andere delen van het land.

Uit de evaluatie onder de deelnemers blijkt dat iedereen zeer tevreden was, zowel over de inhoud van de workshops als over de organisatie en het sportcongres algemeen. Hieronder wat cijfers:

  • Algemene beoordeling van de avond: 8,1
  • Accommodatie: 8,9
  • Beoordeling sprekers: 8,4

Kijk voor de foto's op onze Facebook pagina:

 

Op vrijdag 20 november organiseerde het Olympisch Netwerk Noord-Holland samen met Topsport Amsterdam en Topsport...

Posted by Olympisch Netwerk Noord-Holland on Wednesday, December 2, 2015