Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Talentendag in Medemblik succes!

Talentendag in Medemblik succes!

geplaatst op 30 oktober 2009

Op 22 oktober jl. organiseerde het Olympisch Netwerk Noord-Holland een Talentbijeenkomst in Medemblik. De evaluatie door meer dan twintig deelnemers wees uit dat er het een leerzame dag was, dat men er iets van opstak en dat het zeker een herhaling waard was. Het onderlinge contact met andere talenten en het geleerde werd als leuk en nuttig ervaren. Op de vraag of deze groep andere talenten ook zou aanraden om een dergelijke middag bij te wonen antwoordde men unaniem: 'JA' . Voor een volgende keer werd onder andere 'sponsoring' aangedragen als interessant onderwerp.

Na de aftrap en kennismaking om 13.00 uur bij de Watersport Verbond in Medemblik, waarbij zover nog niet bekend werd uitgelegd wat een Olympisch Netwerk inhoudt en voor je kan betekenen, maakte sportpsychologe Edith Rozendaal talenten wegwijs in het omgaan met spanning. Deelnemers gaven onder andere aan dat zij nu ook zelf met een sportpsycholoog een persoonlijk gesprek willen aangaan, dat ze tips kregen voor concentratie tijdens de wedstrijd en dat ze zichzelf beter hebben leren inschatten als bijvoorbeeld introvert of extravert persoon. Door sommigen werd het zelfs een 'eye opener' genoemd.

In het tweede deel van de bijeenkomst vertelde Jacqueline Kuperus, sportdietiste van onder andere AJAX, over de ins en outs van voeding en sport. Het was bijzonder dat jonge sporters uit de paardensport ook de link wisten te vinden naar hun paard en voeding. Ook deze bijdrage werd over het algemeen als nuttig, leerzaam en voor herhaling vatbaar ervaren. Jacqueline wist in overleg met de kok van de Brasserie die bij het centrum zit een paar voedzame shakes tevoorschijn te toveren, die door alle talenten konden worden geproefd en besproken.

Het Olympisch Netwerk Noord-Holland bedankt de KNWV en Brasserie MED voor de gastvrijheid.

Meer weten?
Wil je meer weten over talentmiddagen of heb je een andere vraag over dit artikel? Stuur ons dan een e-mail!