Olympisch Netwerk » Uitgelicht » NOC*NSF Talentdag

NOC*NSF Talentdag

geplaatst op 24 oktober 2014

Heb jij het idee dat jij best wel eens heel goed zou kunnen zijn in een (andere) sport? Meld je dan nu aan voor de NOC*NSF Talentdag en kom er achter waar jij goed in bent!

In Nederland moeten we zorgvuldig omgaan met het talent dat rondloopt, als we onze topsportambities als land waar willen blijven maken. Om deze reden wordt er gezocht naar effectievere en efficiëntere manieren van talentidentificatie, -bevestiging en -ontwikkeling. De NOC*NSF Talentdag en betrokkenheid van de docenten Lichamelijke Opvoeding richt zich hierbij met name op het proces van talentidentificatie.

Talentidentificatie vindt momenteel voornamelijk plaats binnen en door de sporten zelf. Voor veel sporten is dit ook de meest effectieve wijze om High Potentials te identificeren en ontwikkelen. Er is daarentegen ook een groep sporten, veelal laat-specialisatie sporten genoemd, waarbij het ook de moeite waard is om kansrijke sporters buiten de eigen sport te zoeken. Het gaat hier met name om sporten met een beperkt aantal onderscheidende, vooral fysieke, kenmerken die zich pas echt goed uiten na de groeispurt. In deze sporten kan men ook nog op latere leeftijd beginnen en dan is het nog steeds realistisch om de mondiale top te halen.

Voor vooral deze laat-specialisatie sporten en enkele andere sporten met een paar dominante onderscheidende kenmerken, loont het om gericht op zoek te gaan naar High Potentials buiten de eigen sport. Om deze reden hebben de betreffende sportbonden en NOC*NSF besloten om de handen ineen te slaan en gezamenlijk deze zoektocht in te zetten door het organiseren van de nationale NOC*NSF Talentdag.

Meld je hier aan: http://fd7.formdesk.com/noc-nsf/Talentdag

Bron en meer info: http://www.nocnsf.nl/talentdag/nocnsftalentdag