Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Noord-Hollandse sporters op de Youth Olympic Games

Noord-Hollandse sporters op de Youth Olympic Games

geplaatst op 21 augustus 2014

De Youth Olympic Games zijn 16 augustus van start gegaan in Nanjing, China. Inmidels zitten we op de vierde dag en geven we graag een update over hoe het met de negen Noord-Hollandse sporters gaat.

Houd ook Facebook.com/ONNoordHolland in de gaten voor updates.

Mathys Goosen (zwemmen) haalde woensdag de 4e tijd bij de 50 m vlinderslag en plaatste zich voor de finale van vandaag!

Ginella Zerba (hockey5s dames) hebben na een moeilijke wedstrijd met 6-0 van Australie gewonnen. De vorige twee poule wedstrijden waren ook gemakkelijk gewonnen van Fiji en Japan met 17-0 en 12-1. Vandaag spelen zij de vierde poule wedstrijd tegen Zuid Afrika.

Aimee van ’t Hoff (windsurfen) kwam bij de meisjes tot een vierde, derde en een achtste plaats. De Blaricumse houdt zo zicht op het podium, want in de tussenstand staat ze nu vierde.

Odile van Aanholt (windsurfen), houdt ook zeker zicht op het podium. Zij voert na zeven races in de Byte CII-klasse het veld aan. Woensdag scoorde ze aanvankelijk twee achtste plaatsen, maar met een tweede plek in de slotrace deed ze weer goede zaken.

Scipio Houtman (windsurfen) bezet bij de jongens in de Byte CII-klasse na zeven races de 22ste stek. De Amsterdammer kwam op woensdag niet verder dan drie klasseringen in het achterveld (25 en 26 en 21).

Esther Fokke (basketball) maakte samen met haar team in hun vierde groepsduel korte metten met Syrië. De dames hadden geen enkele moeite met de tegenstander, die het einde van tien minuten zuivere speeltijd niet vol wist te maken. Bij 21 punten is het duel afgelopen (21-3). Nederland staat gedeeld tweede achter het nog ongeslagen Hongarije. De beste acht uit de groep van tien gaan door naar de knockoutfase. Vandaag staat er een shootoutcontest op het programma en Esther mag Nederland vertegenwoordigen.

Voor Alida Chen (badminton) zit het toernooi erop. Nadat ze dinsdag in de enkel al sneuvelde, was in mixed dubbels de kwartfinales het eindstation. Met haar partner Andraz Krapez (Slv) verloor ze van het Thais-Chinese duo Narongrit en Qin: 21-9, 22-20.

Frank de Wit (judo) heeft op de tweede dag brons veroverd in de klasse tot 81 kg. De Haarlemmer gooide in de strijd om de derde plek de Montenegrijn Arso Milic op de rug.

Robin Neumann (zwemmen) sneuvelde op de 100m rugslag in de series, waarin de Amsterdamse de 22ste tijd had laten klokken.