Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Burgemeester Geke Faber op werkbezoek bij Zaanse talenten

Burgemeester Geke Faber op werkbezoek bij Zaanse talenten

geplaatst op 23 oktober 2013

De burgemeester van Zaanstad heeft op 16 oktober kennis gemaakt met een aantal Zaanse sporttalenten tijdens haar werkbezoek. Het werkbezoek vond plaats in sporthal De Sprong waarbij de burgemeester deel 2 van de 3-delige workshop Hartkracht van Sandra Voetelink bijwoonde.

Tijdens de kennismaking gaf topsportcoördinator Maartje Scheepstra uitleg wat Topsport Zaanstad voor de talenten zoal kan betekenen. Daarnaast kon zij vertellen waar zij in samenwerking met de gemeente mee bezig is om in Zaanstad een optimaal topsportklimaat te creëren
Ook cursusleidster Sandra Voetelink heeft een introductie gegeven over de workshop en wat ze hoopt te bereiken met de Zaanse talenten en hun ouders.
Na de korte kennismaking konden de talenten en hun ouders in gesprek gaan met de burgemeester.
De burgemeester heeft een beeld kunnen krijgen over de belasting die deze talenten op jonge leeftijd al hebben en hoe ze de topsport proberen te combineren met andere facetten in hun leven. De ouders gaven onder andere aan wat hun rol is ten opzichte van hun talentvolle kind, maar ook welke rol het kind binnen het gezin speelt.
Al met al een interessante avond waar de Zaanse talenten hun passie voor hun sport hebben kunnen delen met de burgemeester!