Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Nieuw stadion in Hoofddorp wordt thuishaven van Nederlands team

Nieuw stadion in Hoofddorp wordt thuishaven van Nederlands team

geplaatst op 24 september 2013

Het in aanbouw zijnde stadion van Hoofddorp Pioniers wordt vanaf volgend seizoen het nieuwe trainingscentrum van het Nederlands honkbalteam. Technisch directeur Robert Eenhoorn en Maarten Broersen, de voorzitter van exploitant Stichting ETO, tekende zaterdag een overeenkomst voor de duur van drie jaar.

Alle nationale (jeugd)teams zullen de accommodatie op Park21 gebruiken voor de centrale trainingen. Het Nederlands A-team trainde de afgelopen jaren afwisselend in Rotterdam en Haarlem. Volgens de huidige verwachtingen wordt het complex op 1 maart 2014 opgeleverd. De KNBSB krijgt in het nieuwe stadion tevens een kantoorruimte voor de bondscoach en zijn staf.
 
Het Pioniers stadion gaat plaats bieden aan zeshonderd toeschouwers. De capaciteit kan echter uitgebreid worden naar dertigduizend, waardoor Park 21 voldoet aan de eisen van de Major League Baseball.
 
De accommodatie is kandidaat om, onder de naam ‘Amsterdam series’, in 2015 drie Amerikaanse profwedstrijden te huisvesten. In eerste instantie mikte de organisatie op 2014. De MLB gaf echter de voorkeur aan een serie wedstrijden in Australië.
 
Bron: Haarlems Dagblad