Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Ayla Simdorn Dartfish Certified Technologist

Ayla Simdorn Dartfish Certified Technologist

geplaatst op 15 augustus 2013

In augustus 2013 is Ayla Simdorn, project manager Dartfish bij het Olympisch Netwerk Noord-Holland naar Colorado in de Verenigde Staten afgereisd. Hier is zij opgeleid tot Dartfish Certified Technologist. Wereldwijd zijn er maar tientallen personen die zich ook zo mogen noemen. In Nederland is zij de derde.

Dartfish is de ultieme video-coaching software voor bewegingsanalyses. Dartfish ondersteunt sporters en coaches om het beste uit de trainingen en wedstrijden te halen.
 
Van tevoren heeft Ayla vijf online webinars bij moeten wonen, om zich voor te bereiden op de cursus. Tijdens deze webinars werd uitgebreid uitgelegd wat alle functies van de Dartfish software inhouden. Tevens moest zij diverse opdrachten inleveren om op die manier een thesis te voltooien. Dit gaf haar toegang tot de face-to-face cursus in Colorado Springs. Als onderdeel van de cursus heeft Ayla ook het ASCM hoofdkantoor en het USA Olympic Training Center bezocht.
 
Wil je meer weten over Dartfish? Kijk dan onder Voorzieningen bij Bewegingsanalyse of neem contact op met Ayla Simdorn: asimdorn@sportservicenoordholland.nl / 023-5319475.