Olympisch Netwerk » Uitgelicht » 'Blade Babe' slaat weer toe

'Blade Babe' slaat weer toe

geplaatst op 30 juli 2013

Marlou van Rhijn heeft zaterdag in Lyon bij de wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten haar tweede gouden medaille veroverd. Na de 100 meter won 'Blade Babe' in de klasse T44 ook de 200 meter, de afstand waarop ze vorig jaar in Londen ook al paralympisch kampioene werd.

Van Rhijn realiseerde een tijd van 26,74 en hield daarmee de Française Marie-Amélie Le Fur (27,41) net als op de 100 meter achter zich. De Britse Sophie Kamlish (28,71) werd derde. Iris Pruysen sloot met een tijd van 31,15 de finale als achtste en laatste af.

„Ik heb ongelofelijk veel energie in de finale van de 100 meter gegooid. Gelukkig heb ik dat tijdens de 200 meter weer kunnen doen. Ik heb vooral genoten en met veel plezier gelopen. Het was sowieso bijzonder dat er veel meiden uit de Paralympische finale aan de start stonden”, zei Van Rhijn, die de komende maand een pauze neemt. „Het enige waar ik nu aan denk is vakantie”, aldus Van Rhijn.

Ze hervat het seizoen op 6 september bij de Diamond League in Brussel, waar ze de 200 meter loopt middenin het reguliere atletiekprogramma.

 

Bron: Telegraaf.nl