Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Nieuwe collega en nieuw Topsportloket Zaanstad

Nieuwe collega en nieuw Topsportloket Zaanstad

geplaatst op 27 juni 2013

Naast een topsportloket in Haarlemmermeer en Alkmaar is sinds 1 mei het topsportloket in gemeente Zaanstad van start gegaan. Oud hockey-international Maartje Scheepstra is de topsportco├Ârdinator. In samenwerking met de gemeente gaat zij de topsportcultuur in Zaanstad verder vormgeven.

Het doel van de topsportcoördinator is het bevorderen van de talentontwikkeling en topsport door verschillende partijen samen te brengen, te verbinden en te versterken, en het aandragen van faciliteiten, voorzieningen en kennis. Na een korte inwerk periode in Haarlem gaat Maartje zich vanaf nu naar het Zaanse begeven. Zij gaat zich bij Sportservice Zaanstad vestigen, want de ervaring (in Haarlemmermeer) leert dat dit een win-win situatie is en het beide partijen kan versterken. Maartje is te bereiken via mscheepstra@tszaanstad.nl.

Maartje komt zelf uit de topsport. Ze heeft 15 jaar op het hoogste niveau gehockeyd bij hoofdklasseclubs (AHBC, Amsterdam en Club de Campo (Madrid)). Daarnaast maakte ze van 2000-2006 deel uit van de nationale selectie, waarmee ze verschillende successen behaald heeft op EK's, WK's en Olympische Spelen.