Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Formule 3 coureur Dennis van de Laar krijgt F3-top in vizier

Formule 3 coureur Dennis van de Laar krijgt F3-top in vizier

geplaatst op 15 mei 2013

Van Amersfoort Racing F3 coureur Dennis van de Laar, de enige Nederlandse deelnemer aan het FIA Europees Kampioenschap Formule 3, heeft dit weekeinde zijn beste seizoensprestatie tot nu toe behaald. Zandvoorter Dennis van de Laar finishte afgelopen zaterdag op de Hockenheimring als zesde in een loodzwaar startveld met 32 deelnemers. “Zesde, wat geweldig”, jubelde Dennis van de Laar na als achtste te zijn gestart. “Dit is m’n beste prestatie van het seizoen. We gaan de goede kant op.” Met de zesde plaats onderstreept van Amersfoort Racing bovendien in staat te zijn een Formule 3-auto te prepareren die met de besten mee kan strijden.

F1-talenten opleiden
“Na jarenlang succesvol te zijn geweest in het Duitse F3-kampioenschap zijn we dit seizoen een nieuwe uitdaging aangegaan. Onder leiding van ex-Ferrari F1 coureur Gerhard Berger wil de FIA de rol van de F3 als kweekvijver voor Formule 1-talenten versterken”, vertelt teameigenaar Frits van Amersfoort, die in 35 jaar autosport onder meer F1-coureurs Jos Verstappen, Christijan Albers en Huub Rothengatter als ook Tom Coronel in de weg omhoog begeleidde. 
“In het EK F3 wordt gereden met een ander type auto dan in het Duitse en je moet opboksen tegen de zeer ervaren Europese top. Dat valt nog niet mee, maar we werken als team keihard en getuige deze zesde plaats gelukkig niet zonder resultaat.”