Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Sterk debuut Dennis van de Laar en van Amersfoort Racing in FIA F3

Sterk debuut Dennis van de Laar en van Amersfoort Racing in FIA F3

geplaatst op 13 maart 2013

Tijdens de 1e collective test in Barcelona heeft van Amersfoort Racing een uitstekend debuut gemaakt. In het volledig vernieuwde FIA F3 kampioenschap wat door de FIA weer als de entree voor de F1 op de kaart is gezet werd vrijdag 8 en zaterdag 9 maart de eerste collective test georganiseerd. Met inmiddels 32 bevestigde rijders en 20 rijders binnen een seconde tijdens de test in Barcelona mag de FIA haar opzet nu al een succes noemen.

Voor van Amersfoort Racing is de nieuwe FIA F3 opzet aanleiding geweest om na vele kampioenschappen in de Duitse F3 ook het debuut te maken op het allerhoogste F3 niveau. Samen met debutanten Dennis van de Laar en Mans Grenhagen (Zweden) was van Amersfoort aanwezig in Barcelona.
 
Tijdens de 2 testdagen ging het natuurlijk niet alleen om de rondtijden maar ook om setup tests en het verzamelen van data over de banden. Tijdens 2 probleemloze dagen waarbij beide rijders totaal zo een 300 ronden hebben afgelegd heeft het team het volledige programma kunnen afwerken.
 
Ook de snelheid zat er al goed in bij van Amersfoort. Met de constante aanwezigheid in de top 10 van beide rijders kunnen we in ieder geval vaststellen dat we in de goede richting zitten, aldus teambaas Frits van Amersfoort
 
De door Discovery Channel gesponsorde Dennis van de Laar (Zandvoort):  ‘’Ik was blij na een lange winter, waar ik keihard getraind, op de kartbaan, in de sportschool en samen met mijn vader nog Daytona 24hrs heb gereden, weer achter het stuur te zitten van de VW powered Dallara F3. Ik denk dat ik met P11 op vrijdag en P6 op zaterdag heb laten zien dat ik er klaar voor ben om mee te strijden op dit niveau. Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren, ook aan mezelf, en nu na de test weet ik nog preciezer waar aan ik moet werken. Daar zijn de tests natuurlijk ook voor bedoeld. Komende week ga ik me voorbereiden op de collective test in Monza op 18 en 19 maart zodat we tijdens de 1e races in Monza op 23 en 24 maart er klaar voor zijn. Ik kan niet wachten. Let the battle begin! ‘’