Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Ondertekening convenant Topsport Talent Onderwijs

Ondertekening convenant Topsport Talent Onderwijs

geplaatst op 23 januari 2013

Turnster Sanna Overbeek, tennisser Boris Spanjaard en alpineskiër Sergey Mol zien hoe de handen ineen geslagen worden om topsporttalent onderwijs te faciliteren.

Dunamare Onderwijsgroep, de gemeente Haarlemmermeer, de gemeente Haarlem, Stichting Topsport Kennemerland, SportSupport, Sportservice Noord-Holland en het Olympisch Netwerk Noord-Holland ondersteunen topsporttalent onderwijs op het Haarlemmermeer Lyceum en op de Schoter Scholengemeenschap. Deze samenwerking wordt concreet gemaakt door het tekenen van het convenant Topsport Talent Onderwijs Haarlem – Haarlemmermeer.

Het tekenen van het convenant is het startsein voor alle partijen om zich gezamenlijk in te zetten om topsporttalenten zich te laten ontwikkelen in de regio Kennemerland. Op het Kennemer Sportcenter te Haarlem, een sportaccommodatie van SRO Kennemerland, hebben de betrokken partijen, in de middag van 21 januari, hun handtekeningen gezet onder het document.

Het belang van het faciliteren van topsporttalenten wordt duidelijk gemaakt door de aanwezigheid van talentvolle sporters: Sergey Mol en Sanna Overbeek van de Schoter Scholengemeenschap en Boris Spanjaard van het Haarlemmermeer Lyceum. “Deze topsporters, Sergey, Sanna en Boris, zijn het beste bewijs, dat wij nuttig werk verrichten”, zegt Peter van der Aart, plaatsvervangend directeur van Stichting Sportservice Noord-Holland.

Michel Bezuijen, wethouder sport van Haarlemmermeer, is erg onder de indruk van de jonge topsporters. “Ik heb al veel moeite om mijn werk te combineren met sport. Moet je nagaan hoe zwaar jullie het hebben”. Sophie de Boer, lid van het College van Bestuur van Dunamare Onderwijsgroep, vertrouwt erop dat deze partijen veel kunnen betekenen voor topsporttalenten. “Gezamenlijk kunnen we een hoop voor elkaar krijgen voor deze leerlingen”. Jack van der Hoek, wethouder sport van Haarlem, geeft aan waar het om draait. “De jonge topsporters, daar doen we het voor. Deze kinderen moeten de kans krijgen om hun sport op topniveau te beoefenen”.

Bron: Gemeente Haarlem