Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Nieuw boek Edith Rozendaal: Sportmindfulness

Nieuw boek Edith Rozendaal: Sportmindfulness

geplaatst op 28 november 2012

Kortgeleden hebben hebben wij, samen met onze partner Edith Rozendaal van Sport-gek, een uiterst boeiende en leerzame workshop gehad met trainers en coaches over sportmindfulness. Haar boek over dit onderwerp is nu ook beschikbaar.

Edith Rozendaal:

Afgelopen periode heb ik hard gewerkt aan een nieuw boek. De ontwikkelingen in de sportpsychologie staan immers niet stil. Daar willen sporters en trainers graag op een toegankelijke manier meer over weten, heb ik gemerkt na het uitkomen van m'n vorige boek. Vandaar dat de nieuwste inzichten verwerkt zijn in SportMindfulness.

In SportMindfulness wordt op een praktijkgerichte, down to eart manier beschreven hoe om te gaan met het mentale deel van de sport. In de taal van de sporter. Mét praktijkvoorbeelden. Het gaat over concentratie, over druk, over zenuwen, over blessures, over motivatie, over boosheid op de scheids, de trainer of jezelf. Oftewel over alles wat een sporter vroeg of laat in zijn sportcarriere op zijn pad vindt.

Zelf ben ik erg trots op het resultaat, omdat het vernieuwend is. Er is naar toepassingen van mindfulness veel onderzoek gedaan. ook in de sport. SportMindfulness is echter het eerste boek ter wereld dat de vertaling maakt naar de sporter.

Ben je geïntresseerd? Je kunt het boek hier voor €14,95 bestellen