Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Dartfish workshop een groot succes!

Dartfish workshop een groot succes!

geplaatst op 14 november 2012

Op vrijdag 9 november organiseerde het Olympisch Netwerk Noord-Holland bij Victorie Plaza in Alkmaar een bijeenkomst over de bewegingsanalyse systemen van Dartfish. Het Olympisch Netwerk Noord-Holland heeft een aantal sets in bezit die (top)sport verenigingen uit Noord-Holland gratis in bruikleen kunnen krijgen.

De bijeenkomst duurde de hele dag, van 10 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags. Er waren topsportcoaches van o.a. Telstar Voetbal Academie Alkmaar, Olympia Haarlem, BATO, HollandSchermen, Stichting Talentontwikkeling Honkbal Noord-Holland, Zaalvoetbal academie FC Plubos en Rugbyclub Alkmaar aanwezig. Ook de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Adams en FysioVerton waren present.

De deelnemers werden welkom geheten door Peter van der Aart, unitmanager Olympisch Netwerk Noord-Holland. Van der Aart vertelde kort iets over de geschiedenis van het Olympisch Netwerk en over de huidige stand van zaken en toekomstplannen met betrekking tot talentontwikkeling en Dartfish. Hierna kregen de aanwezigen een presentatie van Michael Bots, Dartfish deskundige. Bots nam de deelnemers mee door alle functies van de Dartfish software, van simpele analyses tot de geavanceerde tools als StroMotion en Tagging.
Tijdens de lunch konden de coaches en fysiotherapeuten ervaringen uitwisselen. Daarna startte de workshop van Ayla Simdorn, stagiaire Olympisch Netwerk Noord-Holland. De deelnemers kregen laptops met de software voor zich en kregen van Simdorn diverse opdrachten om te oefenen met de mogelijkheden die Dartfish biedt. Alle functies werden behandeld en was er tijd voor vragen.

De deelnemers waren erg enthousiast over de bewegingsanalyse systemen. De dag heeft er dan ook voor gezorgd dat er meer verenigingen gebruik van gaan maken.

De volgende verenigingen hebben al een Dartfish systeem van het Olympisch Netwerk Noord-Holland gebruikt:

·          BATO (Turnen)

·          Rugbyclub Alkmaar (Rugby)

·          SV Pax (Turnen)

·          KAV Holland (Atletiek)

·          Meersquash (Squash)

·          Olympia Haarlem (Softbal)

·          Triffis (Trampoline)

·          Het Spaarne (Roeien)

·          Probuild Lions (Basketball)

·          Telstar Academie Alkmaar (Voetbal)

De volgende verenigingen krijgen binnenkort een Dartfish systeem in bruikleen:

·          Zaalvoetbal Academie Alkmaar (Zaalvoetbal)

·          Terrasvogels (Softbal)

·          Karate Bond Nederlands (Karate)

Wilt u ook een Dartfish bewegingsanalyse systeem in bruikleen? Of wilt u wat meer informatie over Dartfish of het Olympisch Netwerk Noord-Holland? Neem dan contact op met Ayla Simdorn (023-5319475 of asimdorn@sportservicenoordholland.nl).

Neem ook even een kijkje op de bewegingsanalyse pagina van het Olympisch Netwerk Noord-Holland.