Olympisch Netwerk » Uitgelicht » 100 jaar Nederland op de Olympische Spelen

100 jaar Nederland op de Olympische Spelen

geplaatst op 03 november 2012

Zaterdag 3 november - tijdens de Sport Parade op Papendal - is het eerste exemplaar van 100 jaar Nederland op de Olympische Spelen overhandigd aan Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.

In 100 jaar Nederland op de Olympische Spelen – uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van NOC – nemen bekende sportschrijvers en -journalisten als Mart Smeets, Guus van Holland, Erik Brouwer, John Volkers, Hans Klippus, Henk Stouwdam, Marije Randewijk, Kees Kooman en Luuk Blijboom u mee op reis door de unieke Nederlandse historie van 100 jaar Olympische topsport.

Op verrassende wijze en vanuit nieuwe invalshoeken schrijven zij opnieuw de geschiedenis van monumenten als Fanny Blankers-Koen, Sjoukje Dijkstra, Anton Geesink en Ard Schenk. Even bijzonder zijn de ooggetuigenverslagen, reconstructies en verhalen over moderne helden en heldinnen als Leontien van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo, de hockeybabes, Dorian van Rijsselberghe, Epke Zonderland, de onverslaanbare Esther Vergeer en de vele andere sporters, winnaars én verliezers, die samen het meeslepende en soms dramatische verhaal vormen van 100 jaar Nederlandse sportgeschiedenis.

Meer informatie
Voor meer informatie over het boek en de mogelijkheid om te bestellen gaat u naar www.100jaarnoc.nl.