Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Noord-Hollandse Helden en jonge talenten

Noord-Hollandse Helden en jonge talenten

geplaatst op 25 oktober 2012

Op woensdag 24 oktober zat de Statenzaal vol jonge sporttalenten en Olympische- en Paralympische sporters voor de tweede editie ‘Helden van Noord-Holland’. Nadat gedeputeerde Elvira Sweet de sporters huldigde voor hun deelname aan de Olympische Spelen en Paralympics, gingen de sporters samen met de jonge talentjes op weg naar de masterclasses atletiek, hockey, judo, roeien, wielrennen, zeilen en zwemmen.

“Hoe voelt het om Olympisch goud te winnen?”, “Wat moet je opgeven om op de Olympische Spelen of Paralympics te komen?” en “Hoe ga je om met de teleurstelling als je niet wint?”. Dit soort vragen kregen de sporters op zich afgevuurd; meerdere malen viel de term ‘fantastisch’ voor het Olympia-gevoel en ‘teleurstelling’ als het vurig gewenste goud niet gehaald was. Dat kon de feestelijkheid van deze middag echter niet drukken, want het feit dat je hebt deelgenomen aan de Olympische Spelen en de Paralympics was voor de provincie reden genoeg om de sporters in het zonnetje te zetten.
 
Sportles met Olympisch tintje
Op verschillende locaties in de provincie kregen ruim 125 talentjes de fijne kneepjes van het vak geleerd. Deze middag was namelijk ook bedoeld om de jonge talenten te inspireren en te motiveren zich verder te ontwikkelen in hun sport en misschien in de toekomst zelf deel te nemen aan de Olympische Spelen. De zwembroertjes Ben en Lars Bottelier wisten het na afloop van de clinic zeker, “In 2020 ga ik naar de Olympische spelen”. In zwembad de Planeet in Haarlem kregen zij met zo’n 30 talenten de masterclass aangeboden door zeven Helden uit Londen.
 
Voor deze Olympische en Paralympische sporters was het leuk om hun ervaring en kennis door te geven aan een jongere generatie en hen op weg te helpen naar Olympisch goud. Zo gaven Kim Lammers en Rogier Hofman, winnaars van een gouden en zilveren medaille op de spelen een unieke masterclass aan de talenten die net dat stapje extra kunnen gebruiken op weg naar de wereldtop.
-----
foto’s van de middag zijn te vinden op de facebookpagina Helden van NH

(bron: Provincie Noord-Holland)