Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Alkmaarse speeddate en kick-off regionale talentontwikkeling

Alkmaarse speeddate en kick-off regionale talentontwikkeling

geplaatst op 05 oktober 2012

Heel sportminded Alkmaar en omgeving was donderdag 27 september aanwezig in de Kees Kist Lounge van het AFAS Stadion. Het Olympisch Netwerk Noord-Holland organiseerde samen met AZ, AFAS en MKB Alkmaar een feestelijk avond dat de start vormde van de verdere professionalisering van de regionale trainingscentra. Tevens stond een speeddate van talentboek.nl, een initiatief van het Olympisch Netwerk Noord-Holland, op het programma.Van verengingen, wethouders en bonden tot sporttalenten en bedrijven, velen gaven gehoor aan de uitnodiging.

Het was een vol programma. Technisch Directeur Earnest Stewart van AZ gaf een presentatie over de talentontwikkeling van AZ. Anousjka van Exel van het Olympisch Netwerk Noord-Holland en de Alkmaarse wethouder Sport Peter de Baat legden de verdere bedoeling van de professionalisering van de regionale trainingscentra uit.
 

Een onderdeel van de avond was de vierde speeddate van Talentboek.nl. Tien sporttalenten uit de buurt waren vooraf getraind door Randstad en gingen op 27 september hun geoefende “elevator pitch” presenteren aan de 150 aanwezige mkb’ers. Het doel was extra (financiële) ondersteuning vinden voor hun topsportcarrière. De talenten waren: Jimmy van Herwerden, Jeffrey Battermann, Tess Koelman, Danouk Bannink, Pascal Wiebering, Danielle van Ruitenbeek, Svenja de Lincel, Lotte PrakChantysha Netteb en Melissa Wilmsen.

Aan het eind van de avond konden de genodigden de wedstrijden AZ-Veendam bijwonen.