Olympisch Netwerk » Uitgelicht » ProBuild wint vierde Supercup

ProBuild wint vierde Supercup

geplaatst op 03 oktober 2012

De Supercup blijft voor het vierde achtereenvolgende jaar in Landsmeer. In eigen huis won landskampioen ProBuild Lions afgetekend met 83-52 van bekerwinnaar Lekdetec. De Lions combineerden een moordende verdediging met zo nu en dan flitsend aanvalsspel.

"Eigenlijk speelden we niet zo goed als vorige week tegen Ieper”, zei coach Lakner na afloop. “En er ging nog best veel niet goed. We maakten bijvoorbeeld veel te veel persoonlijke fouten en gaven dus veel weg op de lijn. Maar ik ben erg blij met dit team. We hebben enorm veel mogelijkheden. De meiden hebben vandaag een mooi visitekaartje afgegeven aan de voltallige eredivisie.”

Ook forward Ayla Simdorn was tevreden: “Het was spannend om in de eerste officiële wedstrijd gelijk voor een prijs te gaan. Gelukkig hebben we een goede prestatie geleverd en hebben uiteindelijk met gemak de Supercup gewonnen. En we weten dat we nog beter kunnen! Daarom is onze doelstelling dit jaar alle vier de prijzen te pakken. Ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

(ProBuild Lions)