Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Kok enige Nederlander in top 24 na 1e serie WK Bowlen

Kok enige Nederlander in top 24 na 1e serie WK Bowlen

geplaatst op 26 september 2012

Na de openingsceremonie op woensdagavond 19 september is het 1e WK Bowlen voor individuen donderdag echt van start gegaan met de 1e ronde van zes games. In totaal spelen alle deelnemers 2 rondes van zes games. De top 24 bij zowel de heren als de dames plaatst zich vervolgens voor de knock-out fase. Wendy Kok uit Haarlem staat na vier van de vijf series in de 1e ronde op een mooie 8e plek. De eerste vijf games waren allen boven de 200 en daarmee deed Kok direct mee in de top van het klassement. Een laatste lagere game zorgde ervoor dat Kok niet nog hoger staat. In totaal scoorde zij over zes games 1263 (210,5 gem.).

Wendy Kok kwam vandaag als eerste van de twee Nederlandse dames in actie. Ze was nog niet tevreden met haar spel: “Ik heb vijf games goed gebowld. Niet top, want ik zat soms echt fout met mijn timing. De laatste game was echt niet goed. Veel slechte ballen en splits dus. Ondanks dat de score niet verkeerd is kan het zondag echt beter!” Zondag speelt Kok de volgende zes games waarin ze moet proberen haar toppositie te behouden.

Na Kok was het de beurt aan Europees Kampioene Sophie van der Meer. Zij had het een stuk moeilijker om tot hoge scores te komen en staat met een score van 1098 buiten de top 24. Van der Meer zal zondag in haar 2e serie veel moeten goedmaken.

Dit geldt ook voor de beide Nederlandse heren, die donderdag allebei al in actie kwamen. Van Weeren scoorde 1126 en vinden we daarmee terug op plaats 56. Phil Hulst vinden we terug op plaats 60 met een score van 1113. In totaal doen er 71 heren mee aan dit WK. De boodschap voor zaterdag is dus duidelijk: Het moet een stuk beter willen de heren de knock-out fase bereiken!