Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Cursus Mindfulness

Cursus Mindfulness

geplaatst op 21 september 2012

Beste trainer/coach, via deze weg nodigt het Olympisch Netwerk samen met VSPNĀ® sportpsycholoog Edith Rozendaal u uit om tegen een gereduceerd bedrag van 95,- Euro deel te nemen aan de cursus Mindfulness. Edith Rozendaal begeleidt binnen haar praktijk sporters met behulp van deze methoden. Zij legt in deze cursus uit wat Mindfulness precies inhoud, hoe ze dit gebruikt in de praktijken hoe u dat als trainer ook kunt integreren in uw begeleiding van sporters.

Tijdens drie bijeenkomsten in Haarlem op 3, 10 en 17 oktober 2012 zal Edith Rozendaal de betekenis en toepassing van op mindfulness gebaseerde technieken in de sport verduidelijken. In de cursus maakt ze een vertaling naar onze westerse kijk op concentratie en omgaan met gedachten en gevoelens binnen de prestatiesport. Welke concentratieoefeningen zijn waardevol voor sporters en waarom? Hoe kunnen sporters omgaan met hun gedachten (het wordt niks, ik ben niet in vorm, die anderen zijn beter, ik ben zo gespannen) en gevoelens (zenuwachtig, bang boos, verdrietig) rond wedstrijden en trainingen? En hoe kunt u als trainer, vanuit de principes van mindfulness, het beste omgaan met deze gedachten en gevoelens?

Graag zouden we zo snel mogelijk van u willen weten of u deel wilt nemen aan deze cursus. De uiterste datum voor aanmelding is vrijdag 21 september. Geef u op door een e-mail bericht te sturen met uw naam en contactgegevens naar:
Carlos Opoku: copoku@sportservicenoordholland.nl o.v.v. ‘aanmelding cursus mindfulness’.
 
We hebben slechts plaats voor 20 coaches dus wees er snel bij.
 
Over dit onderwerp zal Edith binnenkort ook een boek uitbrengen. Voor meer informatie over haar praktijk: www.sport-gek.nl of www.facebook.com/sportgek
 
We ontmoeten u graag tijdens de eerste bijeenkomst op 3 oktober.
 
Cursusdata en inhoud
 
3 oktober 2012, bijeenkomst 1
Tijd: 19.00 uur – 21.00 uur
Introductie mindfulness
Hoe kun je de concentratie versterken
Aanleidingen bij onderpresteren
Gewoontepatroon invullen
 
10 oktober 2012, bijeenkomst 2
Tijd: 19.00 uur – 21.00 uur
Welke gedachtepatronen kunnen we onderscheiden
Hoe gaan we het beste om met onze gedachten
Lastig te hanteren emoties in de sport
Lichamelijke gewaarwordingen van emoties
Gewoontepatroon bespreken
 
17 oktober 2012, bijeenkomst 3
Tijd: 19.00 uur – 21.00 uur
Tegenmaatregelen
Handelen naar wat er toe doet
Gewoontepatroon bespreken
Evaluatie
 
Plaats
Sportservice Noord-Holland
Nieuwe Gracht 7
2011 NB Haarlem