Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Nieuw voorzieningen aanbod: Salvedo Chiropractie

Nieuw voorzieningen aanbod: Salvedo Chiropractie

geplaatst op 24 augustus 2012

Sinds kort is Salvedo Chiropractie een samenwerking aangegaan met het Olympisch Netwerk Noord-Holland. Dankzij deze samenwerking kun je als topsporter bij Salvedo tegen een gereduceerd tarief, snel en effectief behandeld worden door een sportchiropractor.

Topsporters vragen een andere aanpak dan niet sporters omdat de krachten die op je lichaam inspelen vele malen groter zijn dan die we in het normale dagelijkse leven ervaren. Salvedo Chiropractie behandelt regelmatig topsporters, waarbij veelal de nadruk ligt op het zogenaamde “fine tunen” van het lichaam; het bevorderen van prestaties en het optimaliseren van het bewegingsapparaat. Bij zo’n  optimaal  functionerend lichaam is er sprake van een juiste balans op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie.

Sportchiropractie is bij uitstek geschikt om problemen op het gebied van spieren en gewrichten te behandelen en voorkomen. Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat de preventieve aanpak van de chiropractor het aantal blessures drastisch kan doen afnemen. Ook blijkt dat een actieve aanpak na een blessure de revalidatie fors kan bespoedigen. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt met andere woorden voor betere prestaties én minder blessures.

Gratis blessure consult
Ter introductie biedt Salvedo Chiropractie aan topsporters met een NOC*NSF status via het Olympisch Netwerk Noord-Holland een gratis blessureconsult aan. Hierin kunnen zij middels een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek stoornissen in het bewegingspatroon ontdekken en zo mogelijk blessures in een vroegtijdig stadium opsporen c.q. behandelen.

Er zijn specifieke afspraken gemaakt met deze voorziening. Voor meer informatie en/of  interesse in gebruik van deze partner, neem contact op met het Olympisch Netwerk.

Meer informatie over Salvedo Chiropractie is te vinden op www.salvedo.nl.