Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Kennemerland Rabbits Nederlands honkbalkampioen Little League

Kennemerland Rabbits Nederlands honkbalkampioen Little League

geplaatst op 02 juli 2012

HAARLEM - Het jeugdige regionale Kennemerlandse Little League honkbalteam onder leiding van instructeurs van de Baseball Academy Kennemerland werd afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen Little League. Dit team, de ‘Kennemerland Rabbits’ zal Nederland gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Kutno, Polen van 21 juli tot 29 juli. De winnaar in Polen zal Europa vertegenwoordigen in de World Series Little League van 18 tot en met 28 augustus in Williamsport (USA).

Little League honkbal wordt over de hele wereld gespeeld. Dit jaar organiseerde de KNBSB het nationale Little League kampioenschap in Rosmalen. In Nederland zijn er daartoe in 8 regio’s selectiedagen gehouden voor spelers in de leeftijd van 11 en 12 jaar. De spelers van de winnende Kennemerlandse formatie komen voort uit het Future Stars programma dat de Baseball Academy Kennemerland namens de KNBSB uitvoert in Hoofddorp. Dit programma voor de jongste regionale talenten vormt het voorportaal voor toegang tot de honkbalscholen. De coaching staf van het Little League team bestaat uit Academy instructeurs Swen Huijer, Jasper de Jong en Wouter Kamstra.

Vorig jaar werd het NK Little league in de categorie 11-12 jaar honkbal gewonnen door team Rotterdam. Zij wonnen vervolgens ook het EK in Kutno Polen en kwalificeerden zich daarmee voor de World Series in Williamsport Amerika, waar zij mochten spelen voor 35.000 toeschouwers in uitverkochte stadions. Deze wedstrijden worden uitgezonden op het ESPN kanaal van UPC en zijn in Nederland te volgen.

(bron: regiosportplaza.nl)