Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Vier Noord-Hollandse judoka's naar de Olympische Spelen!

Vier Noord-Hollandse judoka's naar de Olympische Spelen!

geplaatst op 09 mei 2012

De definitieve Nederlandse afvaardiging judoka's bestaat uit vier vrouwen en vijf mannen. Als Olympisch Netwerk Noord-Holland wensen wij de allen, maar speciaal vier judoka's afkomstig uit Noord-Holland een succesvolle spelen toe! De Noord-Hollandse afvaardiging bestaat uit: Birgit Ente, Dex Elmont, Guillaume Elmont en Henk Grol. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de judoafvaardiging deze zomer.

Nederland met negen judoka's naar Spelen

AMSTERDAM - De Nederlandse judoafvaardiging naar de Olympische Spelen bestaat definitief uit vier mannen en vijf vrouwen. Dat heeft de Internationale Judofederatie woensdag bekendgemaakt.

Behalve Nederlandse judoka's is ook een sporter uit Curaçao vertegenwoordigd bij het olympisch judotoernooi. In totaal gaan judoka's uit 116 landen naar Londen.

Later deze maand worden nog twintig wildcards uitgedeeld, dus het aantal landen kan nog oplopen.

Birgit Ente, Elisabeth Willeboordse, Edith Bosch en Marhinde Verkerk zijn de Nederlandse vrouwen die in Londen een gooi naar goud doen.

Jeroen Mooren, Dex Elmont, Guillaume Elmont, Henk Grol en Luuk Verbij verdedigen bij de mannen de Nederlandse eer. Guillaume Elmont krijgt in de klasse tot 81 kilogram concurrentie van Curaçaoënaar Reginald de Windt.

 

Dex Elmont

Dex Elmont kampt overigens met een knieblessure. De judoka, die uitkomt in de klasse tot 73 kilogram, maakte dat dinsdag bekend. Hij heeft een scheur in de aanhechting van zijn meniscus.

De kwetsuur aan zijn knie speelt Elmont al zeven weken parten, desondanks veroverde hij eind april brons bij het EK in Tsjeljabinsk. De tijd tot de Spelen is voor hem te kort om geopereerd te worden. Hij stelt de operatie uit tot na 'Londen'.

(Bron: NU.nl)