Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Fysiotherapiepraktijk Sportphysics ontwikkeld behandel- en evaluatieprotocool voor kinderen met M. Osgood Schlatter

Fysiotherapiepraktijk Sportphysics ontwikkeld behandel- en evaluatieprotocool voor kinderen met M. Osgood Schlatter

geplaatst op 05 april 2012

Bij fysiotherapiepraktijk Sportphysics te Haarlem wordt er een nieuw ontwikkeld behandel- en evaluatieprotocol voor kinderen met M. Osgood Schlatter geïmplementeerd. In opdracht van Sharon Portegies, eigenaresse van de praktijk wordt deze opdracht door studenten van de Master sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht uitgevoerd.

Door een uitgebreid literatuuronderzoek is het behandelprotocol gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde behandel- en evaluatietechnieken.
De patiënten die M. Osgood Schlatter hebben zijn vaak fanatieke sporters waarbij het advies rust vaak niet goed uitpakt. Door dit behandelprotocol kunnen de patiënten op een veilige en gedoseerde manier blijven sporten onder begeleiding van de sportfysiotherapeut en zal hierdoor in combinatie met informatievoorziening voor kind en ouders (adviesgesprek en interactieve folder) overbelasting en verergering van klachten tijdens de M. Osgood Schlatter voorkomen worden. Dit heeft een gunstig effect op het herstelproces.

Mochten er inhoudelijke vragen zijn over het protocol, dan kan er contact op worden genomen met Sharon Portegies: info@sportphysics.nl