Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Horizon College Alkmaar start met MBO-topsportopleiding

Horizon College Alkmaar start met MBO-topsportopleiding

geplaatst op 05 april 2012

Op het Horizon College Alkmaar kunnen topsporters komend studiejaar starten met een MBO-topsportopleiding. Het is een combinatie van de opleiding sport- en bewegingsbegeleider met topsport specifieke workshops zoals mentale coaching en topsport en voeding. Hiervoor wordt samengewerkt met het Olympisch Netwerk Noord-Holland.

Het unieke aan deze opleiding is dat je samen met andere topsporters studeert en je je trainingsuren kunt inzetten voor de opleiding. Je wordt opgeleid tot sport- en bewegingsbegeleider binnen je eigen tak van sport.
Deze opleiding is bedoeld voor topsporters met minimaal VMBO basis, in het bezit van een NOC*NSF-status A, B, HP, talent Internationaal, Nationaal of Belofte en een minimale trainingsintensiteit van 8 uur per week.

Het verplichte programma wordt voornamelijk aangeboden in de ochtend, waarbij het bij een aantal lessen ook mogelijk is om vanaf een andere plaats in te loggen. De middag is vrij voor training en stage.
De opleiding duurt 2 jaar, met de mogelijkheid te versnellen tot 1,5 jaar. Je kunt er ook voor kiezen het programma uit te breiden met extra onderdelen zoals Engels, ondernemerscertificaat of fitness .Voor iedere deelnemer wordt een persoonlijk studieplan gemaakt, daardoor is het mogelijk gedurende het hele schooljaar te starten.
Mochten de omstandigheden zodanig zijn dat je je NOC*NSF-status verliest, kun je altijd terugstromen in een reguliere sport- en bewegen opleiding van het Horizon College die past bij je vooropleiding.

Voor meer informatie over deze opleiding en aanmelding kunt u contact opnemen met Elles Zuijdam, bij voorkeur per mail: ZUIJE000@horizoncollege.nl.