Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Topsportverenigingen maken gebruik van Dartfish bewegingsanalyse

Topsportverenigingen maken gebruik van Dartfish bewegingsanalyse

geplaatst op 21 maart 2012

Op vrijdag 3 februari organiseerde het Olympisch Netwerk Noord-Holland in Haarlem een Dartfish opleidingsdag voor de topsportverenigingen in Haarlem en omgeving. Tijdens deze dag werden trainers opgeleid zodat het bewegingsanalyse software systeem zo optimaal en effectief mogelijk ingezet kan worden bij de sport.

Het Olympisch Netwerk Noord-Holland heeft geïnvesteerd in een aantal systemen, bestaande uit een laptop, camera en software waar topsportverenigingen in Noord-Holland gebruik van kunnen maken na het volgen van een opleidingsdag. Om zoveel mogelijk verenigingen te laten profiteren van het systeem, maakt het Olympisch Netwerk gebruik van een bruikleensysteem. Dit houdt in dat een vereniging het systeem in principe één maand lang tot zijn beschikking heeft. Langer gebruik maken van het systeem is na overleg uiteraard mogelijk.

Op dit moment zijn Olympia Haarlem (softbal), SV Pax (turnen), Rugbyclub Alkmaar, KAV Holland (atletiek) en Meersquash die gebruik maken van het Dartfish Software systeem.