Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Triathlon talent Jeffrey Reijnders onder de hoede van Edith van Dijk

Triathlon talent Jeffrey Reijnders onder de hoede van Edith van Dijk

geplaatst op 09 maart 2012

Noord-Hollands belofte talent Jeffrey Reijnders is sinds kort uitverkoren voor begeleiding van Sporttop. Deze door Jochem Uytdehaage geïnitieerde foundation biedt een select gezelschap talenten intensieve begeleiding door een mentor. Onderstaand het interview dat met Jeffrey is gehouden, uit de laatste editie van het Sporttop magazine. Jeffrey maakt ook gebruik van het door ons aangeboden talentboek om zijn hardloopschoenen en tacx te kunnen kopen (http://www.talentboek.nl/leden/jefftriathlon).

Triatleet zonder racefiets.
Door Anne van Eijk

Fanatisme zit de pas 16-jarige Jeffrey Reijnders in het bloed. De Aalsmeerder stond voor zijn definitieve doorbraak als zwemmer, maar moest ’s zomers noodgedwongen op zoek naar andere sportieve uitdagingen. In de zomermaanden ligt het jeugdzwem-seizoen immers nagenoeg stil. Het was in de periode dat Jeffrey in contact kwam met de triatlon.
 

“Mijn vader deed aan triatlon. Dat inspireerde mij om ook te gaan oefenen met fietsen en hardlopen. Ik mocht de oude racefiets van mijn buurman gebruiken om te trainen. De eerste triatlonwedstrijd waar ik aan meedeed, won ik meteen. Dat was het Nederlands kampioenschap.
 

Na mijn tweede NK triatlon werd ik gescout voor TriTalent Team. Dat is een speciaal team voor wedstrijdzwemmers en hardlopers die aan triatlon willen gaan doen. Ze voorzien de talenten van materialen en sportkleding. Zo kreeg ik onder andere de beschikking over een racefiets, hardloopschoenen en een zwemoutfit.
 

Inmiddels zit ik bijna twee jaar bij dit team. Volgend jaar moet ik naar een ander team, omdat ik de maximumleeftijd heb bereikt. Dit heeft tot gevolg dat ik ook mijn racefiets weer moet inleveren en er zelf eentje moet gaan aanschaffen. Mede daarom zit ik bij Sporttop. Ik hoop dat mijn mentor Edith van Dijk mij met een aantal tips kan helpen met het maken van een sponsorplan en het opbouwen van een netwerk. Daarnaast heb ik ondersteuning nodig bij het plannen van mijn schoolwerk. Daar had ik vorig jaar veel moeite mee, waardoor ik havo 4 nog een keer moet doen.
 

Mijn sociale leven is anders dan dat van mijn klasgenoten. Door de trainingen en wedstrijden mis ik bijvoorbeeld de feestjes van mijn klas. Dan hoor ik de volgende dag de leuke verhalen, maar kan er niet over mee praten. Laat naar bed gaan is er voor mij simpelweg niet bij. Elke ochtend om half zes, als iedereen nog ligt te slapen, lig ik alweer in het zwembad baantjes te trekken. Mijn klasgenoten zijn wel trots op me. Ze vinden het heel leuk dat ik zo goed presteer.
 

Maar het kan altijd beter natuurlijk. Vooral het fietsen. Daar ga ik me dit jaar vooral op focussen. En in 2013 wil ik aan de Olympische jeugdspelen in Utrecht mee doen.”
 

Edith van Dijk:
“Jeffrey weet heel goed wat hij kan en wat hij nog moet leren. Dat vind ik erg knap voor een 16-jarige jongen. Hij was heel blij met mij als mentor, omdat hij in de triatlon ook moet zwemmen in open water. Daar heb ik ervaring mee. Dus ik kan hem naast het helpen met plannen, ook nog tips over het zwemmen geven.”


(Bron: Sporttop Magazine, 2012, nummer 3)