Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Dennis van de Laar met Van Amersfoort Racing in ATS Formule 3 Cup

Dennis van de Laar met Van Amersfoort Racing in ATS Formule 3 Cup

geplaatst op 24 februari 2012

Dennis van de Laar, het 18-jarige KNAF Talent First talent, neemt aanstaand seizoen deel aan het Duits Formule 3-kampioenschap onder het motto “Discovering Formule 3”. De door Discovery Channel gesponsorde vwo-examen kandidaat, en Internationaal Talent van het Olympisch Netwerk Noord-Holland, rijdt opnieuw voor Van Amersfoort Racing.

Dennis van de Laar: “Ik ben enorm blij met deze overstap naar het toonaangevende Duits Formule 3-kampioenschap.Tijdens de test in Barcelona, eind december, bleek mijn rijstijl heel goed te passen bij de Formule 3-auto wat natuurlijk een compleet andere auto is dan de 2011 Formule Renault. Dit is een grote stap dus we hebben de beslissing van de testdagen af laten hangen. Mijn rondetijden waren meteen snel en na evaluatie met alle betrokkenen hebben we besloten ervoor te gaan. Het is belangrijk om voor het kampioensteam te kunnen rijden, VAR is een begrip in de F3 en een ongekend opleidingsinstituut. Ik kan niet wachten om met het intensieve test programma aan de slag te gaan. Komend jaar staat vooral in het teken van veel leren, en met 27 races in 9 weekeinden komt dat zeker goed. Ik hoop uiteraard ook goede resultaten neer te zetten, vooral voor mijn thuispubliek tijdens de seizoensopening in Zandvoort en later Assen. Daarnaast zal ik ook in juli nog mijn opwachting gaan maken tijdens de Masters of F3 in Zandvoort.”

Rijdercoach Renger van der Zande: “Dit is een mooie opstap voor Dennis. Tijdens de test met de Formule 3-bolide liet hij zien klaar te zijn voor deze nieuwe uitdaging. Ondanks dat de F3-auto geen gemakkelijke auto is, liet hij al gauw concurrerende rondetijden zien.”

In 2012 zal het gehele Duitse F3 veld met compleet nieuwe chassis gaan rijden en gebruik maken van de VW eenheidsmotor inclusief “push to pass” systeem. Vandaag werden de plannen van Dennis op het HQ van zijn hoofdsponsor Discovery Channel gepresenteerd.
Alco de Jong, programmadirecteur Discovery Networks: “Mannenzender Discovery Channel laat bijzondere mensen zien die keer op keer hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Mensen die ons inspireren en onze verbeelding tot leven brengen. Dennis van de Laar is voor ons hét voorbeeld van onze pay-off: Tot Hier En verder.”

Met de stap naar de Formule 3 maakt Dennis een grote stap voorwaarts in zijn leercurve. In twee jaar tijd heeft Dennis zich ontwikkeld van de Suzuki Swift cup, via de Formule Renault 2.0, naar de koningsklasse voor de junior coureurs: F3. Het team Van Amersfoort Racing heeft een ijzersterke historie in de Duitse klasse: in de afgelopen vijf seizoenen werd het team driemaal tot kampioen gekroond in 2011 nog met Richie Stanaway. Nagenoeg alle Nederlandse topcoureurs groeiden op bij Frits van Amersfoort.
Frits van Amersfoort: “ Vorig jaar hebben we Dennis leren kennen en ontdekten meteen zijn drive om een goed autocoureur te worden. Aan het eind van zijn eerste single-seater seizoen in de Formule Renault 2.0 kreeg Dennis de gelegenheid een Formule 3 auto te testen en verbaasde vriend en vijand door meteen snelle tijden te klokken, maar bovenal door te laten zien “in control” te zijn.”

Het seizoen begint op 5 mei in Zandvoort.