Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Dartfish Workshop 3 februari 2012

Dartfish Workshop 3 februari 2012

geplaatst op 27 januari 2012

Vrijdag 3 februari a.s. organiseert het Olympisch Netwerk Noord-Holland een opleidingsdag voor topsportverenigingen in de omgeving Haarlem. Op deze dag worden de topsportverenigingen opgeleid om optimaal gebruik te kunnen maken van het bewegingsanalyse software systeem “Dartfish”.

Dartfish is in de sport een veelgebruikt bewegingsanalyse software systeem. Het Olympisch Netwerk Noord-Holland (ONNH) is van mening dat elke topsportverenigingen hier gebruik van zou moeten kunnen maken, maar er hangt een aardig kostenplaatje aan vast. Het Olympisch Netwerk Noord-Holland heeft daarom geïnvesteerd in de aanschaf van een aantal van deze systemen (bestaande uit een laptop, camera en software). Door het beschikbaar maken van dergelijke middelen biedt ONNH verenigingen de middelen om alles uit het bij de club aanwezige talent te halen. 

Omdat het Olympisch Netwerk Noord-Holland een beperkt aantal systemen heeft aangeschaft, en we zo veel mogelijk verenigingen willen laten profiteren, wordt een bruikleensysteem gehanteerd. Dat houdt in dat een vereniging de apparatuur in principe één maand lang tot zijn beschikking krijgt. Daarna kan een vereniging zich nog zo vaak inschrijven als ze willen, verenigingen die nog geen gebruik hebben kunnen maken van Dartfish krijgen dan echter wel voorrang.
 
Voordat de vereniging het Dartfish systeem mee krijgt moeten ze wel eerst weten hoe ze er daadwerkelijk mee moeten werken. Het is voor geïnteresseerde vereniging daarom verplicht een opleidingsdag te volgen. Zo’n opleidingsdag wordt vrijdag 3 februari a.s. te Olympia Haarlem georganiseerd door het ONNH, zodat trainers aan het eind van de dag zo zijn opgeleid dat Dartfish optimaal en effectief kan worden ingezet.