Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Verzeker je goed in 2012!

Verzeker je goed in 2012!

geplaatst op 22 december 2011

Het is bijna het einde van het jaar en daarom ook tijd om je zorgverzekering te controleren! Want ook dit jaar passen de meeste zorgverzekeraars weer hun polisvoorwaarden aan. Als je in 2012 niet voor hoge kosten wilt komen te staan, verzeker je dan goed.

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Wees daarom zorgvuldig in jouw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering.

Consulten bij de sportdiëtist zijn op dit moment opgenomen in de basisverzekering, maar dat gaat vanaf januari 2012 veranderen. Je dient als sporter zelf te betalen voor consulten bij de sportdiëtist.

Bekijk je zorgpolis goed. Is je huidige polis ontoereikend, dan kan je voor 1 januari je huidige zorgverzekering opzeggen. Als je dit hebt gedaan, heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.zorgkiezer.nl/
http://www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx