Olympisch Netwerk » Uitgelicht » BATO over de ervaring met Dartfish

BATO over de ervaring met Dartfish

geplaatst op 15 december 2011

Met behulp van video analyse software van Dartfish wat het Olympisch Netwerk Noord-Holland heeft aangeschaft, kunnen sporters nu de sportspecifieke bewegingen in beeld brengen om zodoende de verschillende technieken nog verder te analyseren en te optimaliseren.

Turnvereniging Bato leidt in Haarlem en omgeving talentvolle turners op naar het hoogste niveau in de turnsport. Via het Olympisch Netwerk maken zij een maand lang gebruik van het Dartfish software systeem:

“Na een aantal keren met Dartfish te hebben gewerkt zijn wij erg positief over hoe we dit systeem kunnen toevoegen aan de trainingen. We merken wel dat het voor de oudere turnsters meer voordelen biedt om te werken met dit systeem dan voor jongere kinderen. Jongere turnsters vinden het leuk om naar henzelf te kijken, maar zijn nog niet in staat om hun fouten aan de hand van het visuele beeld  te verbeteren. Oudere turnsters weten al beter hoe de turnbewegingen in elkaar zitten en kunnen zo via het beeld zelf een fout corrigeren. Zij zijn zich meer bewust van hun eigen totale beeld van de beweging als ze dat met hulp van Dartfish kunnen zien. Zij voelen hoe de beweging gaat en dit wordt terug gekoppeld doormiddel van visueel zicht. Ze kunnen zien of hun gevoel tijdens de beweging klopt en ook overeen komt met het beeld.”
Aldus de trainers van Bato Haarlem

Dartfish kan onder andere gebruikt worden bij hardlopers, voetballers, hockeyers, honk- en softballers en golfers. Wilt u meer informatie over Dartfish, neem dan contact op met het Olympisch Netwerk Noord-Holland. 023-5319475