Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Topsport Haarlemmermeer verbindt bedrijfsleven met topsport

Topsport Haarlemmermeer verbindt bedrijfsleven met topsport

geplaatst op 28 oktober 2011

Voor een optimaal topsportklimaat zijn de kennis, kunde, geld en het netwerk van het bedrijfsleven onmisbaar. En het bedrijfsleven op zijn beurt verschaft zich via topsport een extra toegang tot het publiek. Dat was de rode draad van de speciale topsportavond op woensdag 5 oktober in het raadhuis van Haarlemmermeer. Deze was georganiseerd door Topsport Haarlemmermeer (TSH).

TSH  had 90 mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd om hen  kennis te laten maken met de raakvlakken van het bedrijfsleven met de topsport en met de Olympische ambities van gemeente Haarlemmermeer. Het werd een avond vol passie, inspiratie, ideeën en ambities. Met de verbinding tussen topsport en bedrijfsleven, wil TSH het topsportklimaat in Haarlemmermeer optimaliseren. Om zo elke sporter haar dromen te kunnen laten najagen. Het bedrijfsleven en topsport hebben elkaar nodig, zo werd duidelijk. En ze kunnen ook uitstekend van elkaar profiteren.

Topsport Haarlemmermeer
Topsport Haarlemmermeer is de organisatie voor topsport en talent. Zowel topsportverenigingen als topsporters en talenten worden ondersteund met diverse voorzieningen en faciliteiten, zoals medisch netwerk, huisvesting, onderwijs, kennisdeling. Er is aandacht voor kernsporten, groeisporten en potentiële groeisporten. Behoeften van topsporters, talenten, coaches en bestuurders worden ingevuld, om samen dat ultieme topsportdoel te behalen.
Topsprekers
Ter kennismaking met het Olympisch Plan 2028 en de Olympische ambities van de gemeente, sprak sporteconoom en Olympische Spelen-kenner Pieter Verhoogt. Hij vertelde over de  kansen voor de gemeente Haarlemmermeer om een Olympische rol van betekenis te vervullen.  De gemeente heeft zich eerder al achter de conclusies uit zijn onderzoek naar de Olympische kansen van Haarlemmermeer geschaard. Tijdens deze presentatie werd het de aanwezigen duidelijk waarom en op welke manier ook het bedrijfsleven hierop kan inspelen.
De avond werd afgesloten met het inspirerende verhaal van de coach van de gouden Olympische hockeydames in 2008, Marc Lammers. Marc liet zien dat zijn ‘weg naar Olympisch goud’ in Beijing 2008 niet alleen leuke anekdotes en voor sportcoaches interessante informatie heeft opgeleverd, maar ook dat er ook voor het managen van een bedrijf belangrijke lessen zijn te leren.
Diamond Club
De Diamond Club is de business club van Topsport Haarlemmermeer en is de plaats voor topsportvriendelijke bedrijven om krachten te bundelen. Door het inbrengen van diensten, business, kennis en een bijdrage in het topsportfonds, kunnen bedrijven als snel een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van topsport. Door verbinding met TSH verbinden bedrijven zich met het Olympisch Plan, waarin de topsport en breedtesport ambitie worden verwezenlijkt. Meer informatie hierover is te vinden op de website van TSH: www.topsporthaarlemmermeer.nl