Olympisch Netwerk » Uitgelicht » Talentboek succesvol gelanceerd!

Talentboek succesvol gelanceerd!

geplaatst op 27 juni 2011

Bij de Gemeente Zaanstad lag afgelopen vrijdag 24 juni de rode loper uit. Het Zaanse sporttalent en bedrijfsleven was uitgenodigd om de kick-off van www.talentboek.nl bij te wonen. Talentboek is een online donatiesysteem dat sporttalenten kunnen gebruiken om zichzelf te profileren en waarmee ze hun omgeving enthousiast kunnen maken om hen te ondersteunen. Talentboek is een initiatief van het Olympisch Netwerk Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de Provincie Noord-Holland.

Als pilot in aanloop naar de landelijke lancering van www.talentboek.nl vond in het Gemeentehuis aan de Bannehof in Zaandijk de Zaanse kick-off van Talentboek plaats. Naast de officiële lancering was het vooral ook een middag waarbij het bedrijfsleven in contact werd gebracht met het sporttalent uit de regio. Het doel hiervan was ondersteuning vinden voor de sportcarrière van deze potentiële topsporters. De middag werd gepresenteerd door Humberto Tan en ook de live-uitzending van The Friday Move van BNR Nieuwsradio vond er plaats.

 

Dat men in Zaanstad graag de topsporters van de toekomst wil ondersteunen bleek wel uit het enthousiasme van alle aanwezigen. Zo doneerde het Zaanse bedrijfsleven spontaan € 125,- aan elk talent en deed het Zaans Topsportfonds hier nog eens €200,- per talent bij. Ook deelden de talenten gretig hun persoonlijke visitekaartjes uit zodat iedereen thuis ook nog eens de profielen op www.talentboek.nl kan bekijken en kan doneren op de doelen die de talenten hebben geformuleerd.

 

Aan het einde van dit jaar wordt www.talentboek.nl ook landelijk uitgerold.